Család

Koronavírus: baj lett egy illegálisan megtartott vallási szertartásból

Egy hívő például családjának négy tagját fertőzte meg, mindannyian kórházba kerültek.

A Kolozs megyei Apahidán tizenhat személy nem vett tudomást az érvényben lévő katonai rendeletekről, és április 5-én részt vett egy egyházi szertartáson – írja a Foter.ro. Egy hívő a saját családja négy tagját fertőzte meg azzal, hogy nem tartotta be a katonai rendeletet, részt vett a szertartáson, majd hazavitte a vírust. A négy családtagon később megjelentek a Covid-19 tünetei, ezért április 12-én tesztelték őket és az eredmény pozitív lett. Mindannyian kórházba kerültek. 

Egy hívő a saját családja négy tagját fertőzte meg azzal, hogy nem tartotta be a katonai rendeletet. Illusztráció: Josh Applegate on Unsplash

Egy hívő a saját családja négy tagját fertőzte meg azzal, hogy nem tartotta be a katonai rendeletet (Illusztráció: Josh Applegate on Unsplash)

A szertartáson részt vevő személyek esetében április 10-én házi elkülönítést rendeltek el.

A lap értesülései szerint a mócsi pünkösdisták tartották az illegális szertartásokat. Vezetőjük Angliából tért haza, elviekben Apahidán töltötte a 14 napos karantént, de a helyi polgármester szerint ez idő alatt is tartott szertartásokat Mócson. Április 8-án utalták be a kolozsvári járványkórházba több családtagjával együtt. A lelkipásztor azt állította, nem tudta, hogy tilos vallási szertartásokat tartani.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top