nlc.hu
Család

Jótékonyságból ötös: elmaradt az esküvő, rászorulókra költötték a pénzt

A járvány miatt elmaradt az esküvőjük, 200 embert etettek meg az árából

Emberségből jelesre vizsgázott a fiatal pár.

Az amerikai Emily Bugg és Billy Lewis esküvői terveit csúnyán keresztülhúzta a koronavírus-járvány – írja a Good Morning America. A fertőzésveszély miatt végül úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják rokonaik és barátaik egészségét, ezért inkább lefújták az esküvőt.

Mivel a szervezést már időben megkezdték, előre befizették a díszvacsora 5000 dolláros (szűk másfél millió forint) árát, amelyet a szerződésük értelmében nem kérhettek vissza. Mivel nem akarták, hogy kárba vesszen a pénz, úgy döntöttek, jótékonyságra fordítják. Az esküvői lakoma árából így 200 rászorulót tudtak megvendégelni hálaadás estéjén egy-egy vacsorával. A pár egyébként a Tresholds mentális egészséggel foglalkozó civil szervezet klienseinek nyújtott támogatást. 

„Az összképet nézve, egy nagy esküvő lefújása még nem a világvége – nyilatkozta a Good Morning Americának Emily Bugg, aki maga is a Thresholds önkénteseként dolgozik. – Boldogok vagyunk együtt és örülünk, hogy az esküvő lefújásából az lett, hogy segíteni tudtunk a Thresholds ügyfeleinek egy-egy hálaadási vacsorával.”

Jótékonyságra költötték a járvány miatt elmaradó esküvői vacsora árát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A pár egyébként még október elsején házasodott össze, mivel pedig már a lagzi helyszínéért is kifizették a foglalót, a helyszínt az Epilepsy Foundation számára ajánlották fel egy későbbi rendezvényhez. 

„Emily-ék adománya csodálatos példája annak a nagylelkűségnek és kreativitásnak, amit a világjárvány sokakból kiváltott0–– mondta Mark Ishaug, a Thresholds vezérigazgatója. – Tudom, hogy az ő kedvességük másokat is hasonlóra ösztönöz majd, hogy segítsük egymást ezekben a nehéz időkben.”

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top