nlc.hu
Szabadidő

Veres Laura megelőzte Hosszú Katinkát 200 méter gyorson

15 éves gyulai úszó körözte le Hosszú Katinkát

Természetesen a többszörös olimpiai bajnok úszónő sem maradt érem nélkül a 2021-es Felnőtt Országos Bajnokságon.

A napokban rendezték meg Magyarországon az úszók országos bajnokságát, ahol 200 méter gyorson a 15 éves Veres Laura diadalmaskodott, megelőzve a döntőben a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát is, írja a Blikk.

“…nagyon motiváló volt Katinka mellett úszni, és az, hogy a négyes pályán, őt megelőzve nyertem, egyszerűen fergeteges” – nyilatkozta a fiatal sportoló, aki szinte biztosan ott lesz a válogatottal a májusi budapesti Európa-bajnokságon, és Sós Csaba szövetségi kapitány szerint akár a nyári tokiói olimpiára is kijuthat.

Természetesen Hosszú Katinka sem maradt érem nélkül,  100 m pillangón első, 50 m háton második lett. “Dolgozom tovább, nem aggódom, mert egyáltalán nem érzem úgy, hogy súlyos hátrányba kerültem volna önmagamhoz képest. A média pánikol, én úszom, az időmérő pedig méri az időt” – értékelte teljesítményét a többszörös olimpiai bajnok úszónő.

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a női mezőnyben nemcsak Veres Laura győzelme volt meglepetés, hanem  Mihályvári-Farkas Viktóra 1500-on elért első helye is. “Számomra meglepetés ez az idő, hogy sikerült megint egy A-szint, meg hogy sikerült nyernem, mert nem erre a számra a készültem…Elsősorban a négyszáz vegyesre készültem, ahol jobb időt vártam magamtól, az egy kis csalódás volt. Nekem az Európa-bajnokság lesz a fő verseny, mert az olimpiát most még ajándéknak érzem, ahol tapasztalatot szerezhetek.”

A győztes Veres Laura a 200 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én.

A győztes Veres Laura a 200 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Még több hír Hosszú Katinkáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top