nlc.hu
Szabadidő
Hegytetőn, kecskék között tanul a kislány

Egy hegytetőn, kecskék között vesz részt a digitális oktatásban egy olasz kislány, hogy legyen térereje

A tízéves Fiamettát mindennap 350 kecske és juhászkutyák veszik körül, amikor leül az asztalához, hogy részt vegyen az iskolai órákon.

A kis Fiametta asztalát mindennap az Alpok hegyei között, festői tájon állítják fel, ahol leteszi a laptoját, hogy tanulni tudjon. A kislány a körülmények ellenére nem magányos, hiszen 350 kecske és juhászkutyák veszik körül – derült ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

Olaszországban húsvét után térhetnek vissza a diákok az iskolákba, de addig még tart a digitális oktatás. Fiametta minden reggel fél ötkor kel, hogy először segítsen az apjának a kecskék gondozásában, majd felgyalogoljon a hegyre, hogy tanulhasson. Utóbbira azért van szükség, mert csak ott talál jó minőségű térerőt a tanuláshoz. Sok gyerek irigyli azért, hogy nem egy szobába zárva kell végigülnie a stresszes iskolai napot, de nyilván annak is bőven vannak hátrányai, ha az ember az időjárás szeszélyeinek kitéve próbál tanulni. Az órák közti szünetekben Fiametta sokszor mutatja meg az őt körülvevő kecskéket az osztálytársainak. A kislány lelkesedését a helyi polgármester is honorálta, és egy laptopot, valamint egy rootert adott neki ajándékba ahhoz, hogy jobb körülmények között tanulhasson.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top