nlc.hu
Szabadidő

Kerékbilincsekkel vágnának rendet Szentendrén

Eldurvult a parkolási káosz Szentendrén, kerékbilinccsel tesznek rendet mostantól

Szentendre városában a járványhelyzet ellenére nagyon rossz a parkolási helyzet. Mivel a kormány rendelete értelmében a parkolás itt is ingyenessé vált, elárasztották a várost az autók, és sok sofőr gondolja úgy, hogy az ingyenesség mellé jár az is, hogy nem kell figyelniük a szabályos parkolásra. A szabálytalanul parkolókat a közterületi felügyelők eddig is büntették, de az eddigi tapasztalat azt mutatja, ennek nem volt sok hatása a hasonló esetek visszaszorítására, ezért most új eszközhöz folyamodnak. Április 9-től jön a kerékbilincs – írja a szentendre.hu.

Kerékbilincs egy tilosban parkoló autón (fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Kerékbilincs egy tilosban parkoló autón (Fotó: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba)

Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság igazgatója szerint a szigorú rendelkezésre főképp a hétvégéken van nagy szükség, amikor elárasztják a várost a turisták. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság a kialakult helyzet miatt összeszedte más, sok turista által látogatott település rendészeti tapasztalatait, és ezek alapján döntöttek úgy, hogy a kerékbilincs gyakori alkalmazása nagyobb visszatartó erővel bírhat. Kerékbilincsre figyelmeztető táblákat azonban külön nem tesznek ki, ugyanis erre nem kötelezi őket a törvény, és több mint száz ilyen táblát kellene kitenniük, ami jelentős költséget jelentene a városnak. Viszont szeretnék minden lehetséges fórumon tájékoztatni a városlakókat és a turistákat a változásról. A kerékbilincset azokban az esetekben fogják használni, amikor egy szabálytalanul parkoló autó a közlekedést zavarja, de nem veszélyezteti. Az új gyakorlatot városvédő intézkedésnek tartják, ugyanis egyes járdákon már nem lehet közlekedni a sok szabálytalanul parkoló autós miatt, és számos ingatlantulajdonos nem tud bejutni a saját házába, mert akadályozzák őket a szabálytalanul parkoló járművek.

Kerékbilincses sztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top