nlc.hu
Szabadidő

10 tonnányi agancsból készül a kiállítás bejárata

67 milliárdba belefér: 10 tonnányi szarvasagancsból épül 16 méteres gímszarvasbika fejszobor a vadászkiállításra

16 méter magas, 20 méter széles, bőgő gímszarvasbika fejszobrot ábrázoló kapu épül a Vadászati és Természeti Világkiállításra: a nagy mű 10 tonnányi szarvasagancs felhasználásával valósulhat meg.

Régóta folyik a magyar közéletben a vita arról, hogy mi kerülhet egy vadászati világkiállításon 67 milliárd forintba, és lassan kezd összeállni a kép. Az Egy a Természettel 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás ugyanis a Facebook-oldalán most megmutatta, mivel fognak szembesülni azok a látogatók, akik belépnek a kiállítás területére – szúrta ki a 444.

A mai napon megérkezett a hullajtott agancsok első szállítmánya Szőke Gábor Miklós világhírű szobrászművész műhelyébe,...

Közzétette: Egy a Természettel 2021 - One With Nature 2021 – 2021. március 30., kedd

A szervezők bejelentése szerint Szőke Gábor Miklós szobrász készíti el az esemény üdvözlő kapuját, amihez 10 tonnányi szarvasagancsot készül felhasználni. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett Egy a Természettel kiállítás egy 16 méter magas, 20 méter széles szarvaskapuval várja majd a látogatókat, ami egy bőgő gímszarvasbika fejszobor lesz, és a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét hivatott majd szimbolizálni. A rendkívül ízlésesnek és visszafogottnak tűnő szobor elkészítéséhez várják a magyar vadászok felajánlásait.

Gyönyörködnél Szőke Gábor Miklós korábbi alkotásaiban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top