nlc.hu
Szabadidő

Megszerezte a Netflix a Tőrbe ejtve folytatásait

Rekordösszegért szerezte meg a Netflix a Tőrbe ejtve második és harmadik részét

Az első rész még a mozikban aratott meglepetéssikert két éve, a folytatások egyenesen a Netflixre érkezhetnek. A streamingszolgáltató nagyon mélyen a zsebébe nyúlt, hogy megszerezhesse a Daniel Craig főszereplésével készülő franchise-t.

Két újabb epizód készül a Tőrbe ejtve című Daniel Craig (James Bond-filmek) főszereplésével forgatott krimihez – jelentette be szerdán a Netflix, miután megszerezte a produkciók jogait. A streamingszolgáltató nem árulta el, hogy mennyit fizetett a Rian Johnson (Az utolsó Jedik) rendezésében készült, nagy sikert aratott film folytatásáért. A deadline.com hollywoodi hírportál azonban úgy értesült, hogy az összeg megközelíthette a 450 millió dollárt (139 milliárd forintot), és ezzel a Netflix egyik legnagyobb értékű projektjévé vált.

Daniel Craig a Tőrbe ejtve című filmben (fotó: Freeman Film)

Daniel Craig a Tőrbe ejtve című filmben (Fotó: Freeman Film)

A filmben Craig Benoit Blanc nyomozót alakította. A színész a folytatásban is visszatér, és a rendezői székben is Johnson ül majd. A folytatás forgatókönyvét is Johnson írta, aki producerként is közreműködik Ram Bergman mellett. A forgatás még idén nyáron elkezdődhet Görögországban, valószínűleg júniusban, a castingot pedig már el is kezdték hozzá. A Netflix több konkurens streamingszolgáltatóval licitált a produkciók jogaira. Az eredeti film egyébként a Media Rights Cable vállalkozása volt, és a Lionsgate nyerte el a forgalmazási jogait. A 40 millió dollárból (12,3 milliárd forintból) forgatott krimiért világszerte 311,4 millió dollárt (96 milliárd forintot) fizettek a nézők a mozikban, Johnson pedig a legjobb eredeti forgatókönyv-kategóriában kapott Oscar-jelölést.

Izgalmas néznivalót keresel a Netflixen?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top