nlc.hu
Szabadidő

Halszörnyet fogtak Magyarlukafán

Láttál már embernagyságú harcsát? Most mutatunk egyet! – fotó

Volt már errefelé nagy kapás az idén, de húsvétkor tórekord született.

Régi hagyománya van a horgászatnak a Baranya megyében található Magyarlukafán, a helyi halastavakban rengeteg magyar halfajta található: harcsák, pontyok, keszegek, csukák, süllők, dévérkeszegek, kárászok, amurok, bodorkák. Április 4-én, vasárnap a helyi egyesület egyik tagja, Görgényi Péter esti horgászatra indult, és kitartó várakozás után hétfő hajnalban nagy kapás ígérkezett, közel félórás fárasztás után sikerült kiemelni a tóból egy gigahalat.

A harcsa 211 centiméter hosszú, 111 centiméter kerületű és 88 kilogramm súlyú volt, ezzel tórekordot állított fel Magyarlukafán.

Idén eddig három óriásharcsát fogtak a tavon, amik szintén kétméteresek voltak, ám a mostani fogás túltett mindegyiken, írja a Bama.

Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában .

Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. A Magyar Haltani Társaság közönségszavazásán a harcsa nyerte az év hala címet (Fotó: MTI / Komka Péter)

Micsoda fogás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top