nlc.hu
Szabadidő

Időjárás: a jövő héten visszatérhet a havazás

Pár napig még marad a tavaszias időjárás, de a jövő héten visszatérhet a havazás

Egy hidegfront hatására a jövő héten megint elromlik az idő.
Tavaszi havazás

Változékony, tavaszias időjárás várható egészen hétfő estig, aztán keddtől a feje tetejére áll megint minden – írja az előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap nyugat felől egy vastagabb felhősáv érkezik, és halad kelet felé. Hosszabb időre délelőtt főként a keleti országrészben, délután pedig a Dunántúlon süthet ki a nap. Gyenge, szemerkélő eső előfordulhat, a déli szelet több helyen kísérhetik erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn kora délutánig napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd erőteljessé válik a felhőképződés, késő estére a Nyugat-Dunántúlon be is borul az ég. A délután második felében a Dunántúlon és az északi országrészben elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet hajnalban 3 és 9, a délutáni órákban 19 és 24 fok között alakul.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, de kora délelőtt a keleti országrészben még vékonyabb lesz a felhőzet. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar is. Emellett a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 8, másutt 7 és 10 fok között alakul. A csúcshőmérséklet az Alföld nagy részén 13, 19, másutt csak 8 és 13 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon még ennél is hidegebb lesz, és ott kora délelőttől hűlni fog a levegő.

Szerdán általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de nyugaton elvékonyodik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az északi országrészben havas eső, a hegyekben havazás is. Napközben a csapadék súlypontja kelet felé tolódik. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és a Zemplén környékén viharos lökések kísérik. Hajnalban 1, 6, délután 4, 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Tavaszi divat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top