nlc.hu
Szabadidő

Megtartják a Bánkitó fesztivált

Biztosan megtartják az ország egyik legjobb fesztiválját

A szokásosnál is szerényebben, de biztosan lesz buli július elején.

Július 8. és 10. között megtartják a Bánkitó Fesztivált – közölték a szervezők. Magyarország legnagyobb kis-fesztiválja idén még kisebb lesz, de annál különlegesebb. A tavaly bejelentett tematika idén is folytatódik, és arra hív mindenkit, hogy oltassa be magát Hungarovakcinával és merüljön el a magyarság mibenlétének rejtelmeiben. A jegyek rendkívül limitált számban lesznek elérhetőek a háromnapos fesztiválra – áll a közleményben.

A Bánkitó Fesztivál idén az eredetileg tervezett 2021. július 8-10 közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül. A sok bizonytalan körülmény ellenére a szervezők bizakodóak, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni. “Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink” – mondta el Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

Bánkitó Fesztivál

A Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös koncertje 2018-ban (fotó: MTI/Mónus Márton)

A mottó: Ne hátra nyilazz, hanem előre! Az ars poetica pedig (szó szerint idézzük):  

Idén végre mindenki beoltathatja magát Hungrovakcinával, a magyarság szérumával, és a tavaly elkezdett fonalat felvéve nekivághatnak a nagy Hungaroterápiának,  hogy megfejtsék, vajon mi teszi a magyart? Az, hogy itt született, itt él, beszéli a nyelvet, vagy hogy magyarnak vallja magát?

Méretében ugyan a megszokottnál kisebb, de minden tekintetben páratlan, házibuli-hangulatot idéző kis-fesztiválra készülhetnek a látogatók, ahol a tervek szerint kettő élőzenei és egy izgalmas elektronikus zenei helyszínen zajlanak majd koncertek.

Miután elmaradt a tavalyi fesztivál, rengetegen döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket idénre, ezért, és az igencsak korlátozott kapacitás miatt, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevél feliratkozók tudnak majd venni.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top