nlc.hu
Szabadidő

Egy hónappal a spanyol tesztkoncert után

Ötezren buliztak egy barcelonai koncerten, nem lett belőle nagy baj

Bíztatók a fertőzöttségi arányok egy hónappal a rendezvény után, ahol - és ezt fontos megjegyezni - azért komoly óvintézkedések voltak.

Ahogyan mi is megírtuk, egy hónappal ezelőtt számos óvintézkedés mellett 5000 fős koncertet tartottak Barcelonában, a szervezők így kívánták bizonyítani az egészségügyi hatóságoknak, hogy kellő odafigyeléssel lehetséges biztonságos körülmények között tömegrendezvényeket tartani, minimalizálva a koronavírus-fertőzés kockázatát.

Úgy tűnik, a kísérlet sikeres volt, spanyol kutatók szerint ugyanis nincs jele nagyobb mértékű fertőződésnek azok közt, akik részt vettek a tesztkoncerten, sőt, arányaiban az még kisebb is volt, mint az ugyanebbe a korosztályba tartozó barcelonaiak között. A koncertlátogatók közül az első 14 napon belül hat embernek pozitív lett a koronavírus-tesztje, de négyükről biztosan megállapították, hogy nem a rendezvényen fertőződött meg.

Ez a koncert volt az egyik legnagyobb ilyen rendezvény Európában a járvány kezdete óta, igaz, Hollandiában is volt egy hasonló kísérlet, az két napig tartott mintegy 1500 ember részvételével.

(via 24.hu)

koncert

Fotó: Rahul Pandit/Pexels

Járványhelyzet a világban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top