nlc.hu
Szabadidő

Nyitás a négymilliomodik beoltott után

Úgy néz ki, pénteken jelentik be a következő nyitást

Pont egy hét alatt lép szintet az ország.
terasznyitás tömeg kiemelt

A keddi tempóval, ha péntek reggelre nem is, de napközben már simán meg is lehet a 4 millió beoltott – matekozta ki a Telex. Ez azt jelenti, hogy – pont, mint egy hete – már aznap bejelenthetik a nyitás következő fázisát. A kormányzati kommunikáció szerint 4 millió beoltottnál lesz majd funkciója az oltási kártyának, és május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből  emlékeztet a lap.

A Telex grafikonon követi – és vetíti előre – a napi adatokat. A péntek úgy jött ki, hogy hétfőn megkezdődött a Müller Cecília által elrendelt tömeges oltás, ami meg is látszik a számokon: a hétvégi 20 és 10 ezer alatti napok után hétfőn 76 ezer, a ma, vagyis az április 28-án közölt adatok szerint kedden (tegnap) 94 491 első dózist adtak be, amivel szépen kezdünk kifarolni a hétvégén összeszedett hátrányból.

Erről valószínűleg a csütörtöki kormányinfón, és Orbán péntek reggeli rádiós beszédében is hallhatunk majd részleteket, esetleg maga a miniszterelnök jelenti be a Facebookon. A nyitás újabb fázisáról hétfőn jelentek meg részletek: éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete, az üzletek 11-ig maradhatnak nyitva és sok eddig zárt hely lesz látogatható védettségi igazolvánnyal. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top