nlc.hu
Szabadidő

Pizzaautomata Rómában

Gasztromerénylet Rómában: megjelent a pizzaautomata, háborognak a helyiek

Érthetetlen okok miatt pizzaautomatát állítottak üzembe Rómában, a helyiek pedig egyáltalán nem örülnek ennek.
Pizzaautomata Rómában

Az üdítő- és csokiautomata ma már nálunk is megszokott látványnak számít, de az Egyesült Államokban és Japánban pár éve pizzaautomaták is működnek. Most valamilyen érthetetlen oknál fogva megérkeztek a pizzaautomaták Olaszországba, de a debütálásukban nem volt sok köszönet – számolt be a Reuters.

A Mr. Go Pizza automatája Rómában mutatkozott be. Négyféle pizza közül lehet választani, és egy kis üvegablakon látható, ahogy a gép meggyúrja a tésztát, majd ráhelyezi a feltétet. Három perc alatt elkészül a gépi pizza, 4,5-6 euróba (1600-2150 forint) kerül, ami nem mondható soknak.

A helyiek azonban egyáltalán nem voltak elragadtatva a pizzaautomatától. A legjobb vélemény az volt, hogy „ha nagyon sietsz, akkor elmegy”, mások szerint viszont kész horror már a koncepció is. Volt, aki túl kicsinek találta pizzát, és kevesellte a feltétet, de olyan is akadt, aki szerint a pizza inkább a piadinára hasonlított.

A legtöbb római azonban a pizzakészítő, a pizzaiolo jelenlétét hiányolta, hiszen megszokták, hogy az ő munkáját figyelik, amíg elkészül a pizza. Ezért egyáltalán nem tudnak azonosulni azzal, hogy egy gép adja ki a pizzájukat.

(Kiemelt kép: Facebook/Mr.Go)

Süss pizzát, biztos jobb lesz, mint az automatás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top