nlc.hu
Szabadidő

Zivataros időjárás a hétvégén

Időjárás: szinte bárhol kialakulhatnak zivatarok, csak két megye úszta meg figyelmeztetés nélkül

Szinte az egész országra elsőfokú figyelmezetést adtak ki zivatarveszély miatt a hétvégére.

Sokfelé napsütéses idővel kezdődött a szombat délelőtt az országban, de a kellemes időjárást mozgalmasabb délután váltja, hazánk legnagyobb részén ugyanis bármikor kialakulhatnak zivatarok – írja a Kiderül.hu.

Szombaton a déli óráktól kezdve szórványosan zivatarok kialakulására kell számítani. A legintenzívebb gócok környezetében intenzív csapadékhullás mellett akár viharossá (60-70 kilométer/óra) is fokozódhat a szél, esetleg apró szemű jég is előfordulhat.

Estig valamivel kisebb valószínűséggel az Alföld északkeleti részén fordulhatnak elő záporos, zivataros csapadékgócok, majd vasárnapra virradó éjszaka arrafelé is megnőhet a számuk. A hőmérséklet napközben 18 és 23, késő este 10 és 15 fok között valószínű.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével hazánk teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás: szinte bárhol kialakulhatnak zivatarok, csak két megye úszta meg figyelmeztetés nélkül
Vasárnap is esősen, záporosan folytatódik a hétvége, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, a zivatarok térségében viharossá is fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet 17, 23 fok között valószínű.

Hétfőn is bármikor kialakulhat egy zápor, zivatar, kedden és szerdán már több lesz a napsütés, de még akkor is lehetnek szórványos záporok, zivatarok.

(Kiemelt kép: Pexels/Brett Sayles)

Esődivat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top