nlc.hu
Szabadidő

Mágnesezik magukat az oltástagadók

Mágnessel „bizonyítják” az összeesküvéselmélet-hívők, hogy chip van a vakcinában

Olcsó trükkökkel nyomulnak a konteósok, szerencsére könnyű lebuktatni őket.
Összeesküvés-elmélet

A koronavírus-vakcinával állítólagosan beoltott oltásellenesek (?!) azt próbálják elhitetni videókon, hogy a mágnes megtapad a karjukon, természetesen azért, mert az oltással együtt mikrochipek is vannak a szervezetükben. A népszerű összeesküvés-elméletről és az erről szóló YouTube videókról az Urban Legends jelentkezett kimerítő válogatással (és persze a hülyeség leleplezésével), ezt a 24.hu is szemlézte.

Azt természetesen mondanunk sem kell (vagy ha kell, akkor most a hírportállal együtt mi is mondjuk), hogy a vakcinákban nincsenek mikrochipek, vagy mágnesezhető összetevők. A népszerű tényellenőrző oldalakra hivatkozva azt írják: a videókon szereplő emberekről egyrészt nem igazolható, hogy valóban be vannak oltva, továbbá ha a bőr alá valóban fém kerülne, a mellékhatás-jelentések jóval több, fémallergia által okozott kiütéses vagy bőrirritációs esetet tartalmaznának. Ehhez a mágneses hatáshoz egyébként is sokkal több fémet kellene az emberbe juttatni, mint amennyi anyagot a koronavírus-vakcinák tartalmaznak. A mai mikrochipeknek különben sincs ferromágneses összetevőjük, azaz,

ha a vakcinák valóban chipeket tartalmaznának, akkor sem reagálnának a mágnesre.

A videókon szereplők egyszerűen olyan szögben tartották a karjukat, esetleg a bőrük zsír- és izzadságrétegét használták ki, hogy ne essenek le az odatapasztott fémtárgyak.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top