nlc.hu
Szabadidő

Strandok Észak-Olaszországban

Nyaralás 2021: Ezeket az észak-olasz strandokat a gyerekek is imádni fogják

Összeszedtük a legközelebbi olasz strandokat, ahová gyerekkel érdemes menni nyaralni. Szubjektív észak-olasz strandkörkép.

Bár napról napra változik, hogy Olaszországba épp milyen feltételekkel lehet majd beutazni, az már biztosnak látszik, hogy idén nyáron nem kell lemondanod az olasz tengerpartról. Most négy olyan észak-olasz strandot mutatunk, amellyel a kocsival érkező kisgyermekes családok is elégedettek lesznek.

1. Caorle 

Caorléba már a hangulat miatt is megéri elmenni (Fotó: Karsten Würth, Unsplash)

Caorléba már a hangulat miatt is megéri elmenni (Fotó: Karsten Würth, Unsplash)

A magyar határtól alig 400 kilométerre találjátok Caorle városát, amely szűk sikátoraival és romantikus óvárosával hozza a hamisítatlan olasz hangulatot. A festői városkát mintegy 12 ezren lakják, tengerpartján viszont 15 kilométeren át három klassz strand is található. Finom szemű, fehér homok, számtalan vízisport-lehetőség várja a kicsit nagyobb gyerekekkel érkezőket. A szombati piacot ne hagyjátok ki!

2. Lido di Jesolo

Tudom, hogy Jesolo és Bibione említése megosztja a nyaralókat. Vannak, akik semmi pénzért nem mennének olyan nyaralóhelyre, ahol tömeg van, és ahol az olasz történelemből egy darabkát sem látni. Ám aki hatévesnél fiatalabb gyerekkel utazik, tudja, hogy egy bizonyos kor alatt még egy fél napra sem kötik le a kicsiket a velencei kanálisok vagy a toszkán borvidék látványa. 

Jesolo strandja ideális, ha kisgyerekkel tervezitek a nyaralást (Fotó: Max Böttinger, Unsplash)

Jesolo strandja ideális, ha kisgyerekkel tervezitek a nyaralást (Fotó: Max Böttinger, Unsplash)

Nekik jelent megoldást Jesolo jól felszerelt, homokos strandja, ahol remekül lehet pancsolni a kicsikkel vagy gyönyörködni az évenként megrendezett homokszobrászverseny különleges alkotásaiban. Ráadásul itt található Olaszország legnagyobb víziparkja, a 80 ezer négyzetméteres Aqualandia, benne a világ legmagasabb, 42 méter magas vízicsúszdájával.

3. Riccione

Ha gyerekek már kamaszok és nem akarjátok egész nap azt hallgatni, hogy a tengerpart dögunalom, semmit nem lehet csinálni és ők már kinőttek a homokvárépítésből, akkor érdemes elautózni egy kicsit délebbre, Riccionéig. A Riminihez közeli városka strandja a fürdésen kívül fényes éjszakai életéről híres, remek koktélok és a partról folyamatosan szóló zene várja a bulizókat. 

Riccionében a nagyobbak is megtalálják a szórakozást (Fotó: Giuseppe Renzi, Unsplash)

Riccionében a nagyobbak is megtalálják a szórakozást (Fotó: Giuseppe Renzi, Unsplash)

A közelben található a San Marino-i MotoGp versenynek helyt adó misanói versenypálya, aki pedig nincs oda a sebességért, annak szuper kerékpártúrákat kínálnak a környéken.

4. A velencei Lido

A XIX. század legmenőbb strandja volt a Lido di Venezia. Bár a 12 kilométer hosszú partszakasz strandjainak nagy része magántulajdonban van, mindig találhatunk olyan helyet, ahol van szabad napozóágy. Egészen különleges úgy fürdeni a tengerben, hogy láthatjátok a velencei Filmpalotát, a Casinót vagy a messze földön híres Excelsior Palace Hotelt. 

Velencét nem lehet kihagyni (Fotó: Marialaura Gionfriddo, Unsplash)

Velencét nem lehet kihagyni (Fotó: Marialaura Gionfriddo, Unsplash)

Az sem mellékes, hogy közel van Velence, ami egy egész napos programnak kiváló lehet, de, ha igazán nagyot akartok villantani a gyerekek előtt, akkor vigyétek el őket Burano szigetére, ahol színesek a házak és a legjobb program megkeresni Bepi delle Caramelle, azaz Cukorkás Józsi házát.

Ti hova terveztek nyaralást idén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top