nlc.hu
Szabadidő

Szadai Szafari Park költözése

A lakók fúrták meg a szadai Szafari Parkot, máshol nyithat újra

A lakókat nem az állatok zavarták, hanem a rengeteg autó és a hangosítás.

A cirkuszos Richter família által létrehozott Szada Szafari Park sikeresen indult, de nem sokkal később botrányok árnyékolták be a parkot. Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, engedély nélkül temették el őket és még az agyarukat is levágták. Az önkormányzatnak elege lett, a park üzemeltetői másik településre mennek. A Blikk most azt írja, a közelben lakók egységesen léptek fel, s a panaszaikat figyelembe véve döntött az önkormányzat a park elküldéséről.

A lakók fúrták meg a Szadai Szafari Parkot, máshol nyithat újra

Forrás: Szadai Szafari Park / Facebook

Az önkormányzat a lapnak megerősítette, szerintük a parkot működtető Richter család – az eredeti elképzelésen messze túlterjeszkedve – még egy minividámparkot is működtetni kezdett, több alkalommal pedig hangosítással erősített rendezvényeket tartott.

„Sajnos, a nyitás után azzal kellett szembesülnünk, hogy a sok ezer látogató autójával itt sorakozik az utcán, ki sem lehet lépni. Minket nem az állatok zavartak, sokkal inkább a forgalom és a hangosítás” – mondta egy kislányával hazatérő anyuka a Blikknek. Hozzátette, sokszor nyújtottak be panaszt, végül az utca lakói társaságba tömörültek, s így sikerült elérni, hogy ne támogassa tovább a működést az önkormányzat.

„Már most rengeteg település, polgármester jelentkezett. Célunk, hogy az új parkon belül otthont hozzunk létre a cirkuszi állatok számára, amelyek a megszokott gondozóik mellett, állatkerti körülmények között folytathatják életüket, és mégis emberek közelségében maradnak. Ehhez 15 hektár területre lenne szükségünk Budapest vonzáskörzetében” – nyilatkozta ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a szafaripark igazgatója.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top