nlc.hu
Szabadidő

Pünkösdre kettészakad az ország időjárása

Kettészakad Magyarország időjárása a pünkösdi hosszú hétvégén

Felhős idő és az országrészek között nagy hőmérsékleti különbségek várható a pünkösdi hosszú hétvégén.

Felhős időjárás, erős szél, zápor, de akár napsütés is várható a következő napokban, az igazi jó időre pedig az ünnep utánig kell várnunk. Az OMSZ adatai szerint kettészakadhat az ország időjárása – írja az Infostart.

A felhők mögül olykor a nap is előbújik majd (fotó: Pixabay)

A felhők mögül olykor a nap is előbújik majd (Fotó: Pixabay)

A péntek délelőtti napos időt délután nagy gomolyfelhő-képződés váltja fel, zápor azonban csak az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő. A szél nagy területet ural majd: a leghidegebb órákban 3-9 fok valószínű, ami később 19-24 fokig melegedhet. Szombaton a naposabb és borúsabb időszakok válthatják egymást. Szórványosan már délelőtt előfordulhat zápor, eső, északkeleten akár viharos szél is. Míg az északnyugati megyékben mindössze 16, addig délkeleten akár 25 fok is lehet a csúcshőmérséklet. A vasárnap első felében inkább felhős lesz az idő, ami alól csupán az ország délkeleti fele jelenthet kivételt, de a nap későbbi felében már másutt is vékonyodik a felhőzet. A minimálhőmérséklet 8-13, a maximum északnyugaton 15, míg délkeleten 25 fok is lehet. Hétfőn délnyugaton kevesebb, északkeleten több napsütésre számíthatunk. Északnyugaton elszórtan eső is várható, estétől pedig akár már délnyugaton is. Hajnalban 4-13, délután pedig 17-27 fok közti csúcshőmérsékletekkel számolhatunk, a hidegebb nyugaton, a melegebb délkeleten lesz.

A pünkösdi hétvégéről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top