nlc.hu
Szabadidő

Péntektől melegszik az időjárás, pünkösdre visszatér a korai nyár

A hosszú hétvégére visszatér a jó idő

Pünkösd hétfőre visszatérhet a nyárias idő.

A hét első napjainak szeles-esős időjárása a hét második felében megváltozik és lassú melegedés kezdődik – írja az Időkép.

A meteorológiai oldal információi szerint péntek délutánra szinte az ország egész területén megszűnik a csapadék és az erős szél is enyhülni fog. A hét utolsó munkanapján a hajnali órákban 3-9 fok, nap közben pedig 19-23 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. 

Szombaton az ország északi területein felhősebb idő várható, helyenként csapadékkal és erős, akár viharossá fokozódó széllel. Hajnalban 7-13, délután 17-25 fokos hőmérséklet várható. Az ország déli részén magasabbra emelkedik a hőmérő higanyszála. 

Pünkösd hétfőre végre megérkezhet az igazi nyár

A hétvégén egyre több helyen várható napsütés (Fotó: Getty Images)

Vasárnap marad a hűvösebb idő, 16-25 fok közti hőmérsékleteket mérhetünk az ország különböző részein. Északabbra zápor is előfordulhat.

Pünkösd hétfőre viszont legyengül a szél, a napos, meleg idő miatt pedig az ország teljes területén 20 foknál melegebb várható, de a délebbi megyékben akár 30 fok környéki hőmérséklet is előfordulhat.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top