nlc.hu
Szabadidő

Ez a nő 70 évesen több mint 100 maratont nyomott le

Annyira menő: ez a kínai nő 70 évesen több mint 100 maratont nyomott le

Lang Wang azoknak az időseknek a táborát erősítik, akik aktív maradnak nyugdíjas kor után is.
maraton, futás, rekord

Az Oddity Central írta meg annak a kínai nőnek a történetét, akit szupernagyiként emlegetnek az országában. Wang Lang ugyanis lelkes futó, az elmúlt két évtizedben több mint 100 maratont teljesített.

Csak 50 éves korában kezdett el futni, eleinte csak azért, hogy formában tartsa magát, de hamar rájött, hogy ez a szenvedélye. Első maratonját 2004-ben futotta le, és azóta sem állt le, több mint 100 befejezett maratont tudhat maga mögött. 2005 és 2017 között tizenháromszor teljesítette az éves pekingi maratont, és ebben az évben új rekordot döntött. Sőt, ő lett a legidősebb ember, aki valaha 40 órán belül teljesítette a 168 kilométeres Liaoning-maratont.

„Ez a hölgy egyidős a nagymamámmal, hogy tud ilyen gyorsan futni? Ez elképesztő”

– mondta egy húszas éveiben járó futó, miután látta, hogy Wang versenyez az áprilisi Liaoning-maratonon.

A képeket itt tudjátok megnézni a fantasztikus nőről.

Wangon kívül szerencsére egyre több idősebb ember dönt úgy, hogy szakít a sztereotípiákkal, és nem hozza a TV-nézős, unatkozó nyugdíjas képet. Motiváló története van Madonna Buder-nek is, aki a legidősebb ember, aki teljesítette az Ironman Triatlont, ráadásul mindemellett apáca is. A nővér 48 évesen kezdett sportolni. 52 évesen indult először triatlonon, Ironmanen 55 éves kora óta vesz részt. A rekordját 2005-ben a Hawaii Ironman versenyen állította be 75 évesen. Ő volt akkor a legidősebb nő, aki teljesítette a kihívást. Azóta többször is végigcsinálta a versenyt. Teljesítményével nemcsak inspirálja az idősebbeket, hanem karitatív szolgálatot is vállal.

Fotó: Pexels

Olvass még több inspiráló idős emberről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top