nlc.hu
Életmód

Inspiráló videó egy 81 éves fit nagymamáról

Nem akarunk nyomasztani a mozgással, de a 81 éves Erika napi kétszer edz – videó

Erika Riscko egyre népszerűbb TikTokon és az Instagramon. Nem, nem azért mert ő teszi ki a legjobb nagymama féle recepteket. Hanem mert durvábban tolja a sportokat, mint a nála 50 évvel fiatalabbak.
Amikor nincs kedved mozogni, csak kattints 81 éves Erika videóira, aki napi kétszer edz

És mert rámutat arra, hogy a nyugdíjas évek nem feltétlen a  TV-nézéssel töltött napokat jelentik, hanem annál sokkal többet.

A némmetországi Langenfeldből származó, 81 éves kétgyermekes anya és nagymama, az 50-es évei közepén kezdett el rendszeresen edzeni.

Bevallása szerint azért döntött a sport mellett, mert miután felnőttek a gyerekei, elkezdett unatkozni, és egyre inkább szeretett volna mást is csinálni, mint csak otthon tölteni az idejét.

Ma már naponta kétszer, heti több napon edz. A férje, aki szintén 81 éves hetente egyszer jár le a gymbe, de akkor sem együtt edzenek. 

Rischko februárban csatlakozott az Instagramhoz a lánya ajánlására, hogy lássák a barátok, családtagok hogyan edz minden nap. 

Amikor pedig tavaly tavasszal a koronavírus-járvány miatt bezártak az edzőtermek, Rischko az Instagramon elkezdett részt venni különféle fitnesz kihívásokon.

 

Innentől kezdve bepörgött a közösségi oldala, rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Azt mondta a Good Morning Americának, hogy egész életében bizonytalan volt saját magával kapcsolatban, ezért különösen meglepték ezek a megerősítések.

És eztán jött  csak a TikTok. ahol egyes videói több mint kétmillió kedvelést kaptak.

Erika azt is elmesélte, hogy figyel arra, mindig variálja az edzésprogramjait, szerinte ez fontos fejlődéshez, és ahhoz, hogy ne csak időpocsékolás legyen az edzés.

Amikor pedig arról kérdezik, hogy minek köszönhető a bombasztikus formája, mindig elmondja, hogy az aktív életmód mellett odafigyel arra is, hogy mit tesz a tányérjára.

Általában friss ételeket fogyaszt, de nem számolja a kalóriákat, ritkán iszik alkoholt, és a dohányzásról is lemondott 30 évvel ezelőtt.

“Csak egyél egészségesen, de ne büntesd magad”

 

– mondta, arra utalva, hogy sokan az csinosabb testért hajlamosak kínozni, akár éheztetni magukat. Szerinte az is fontos, hogy olyan sportot találjunk, amit élvezettel űzünk, egyébként csak nyűg lesz az egész, és a kitartás nem fog sokáig tartani. 

Rischko utolsó tanácsa pedig az, hogy most kezdjünk el aktívak lenni. De ezt ő sem nyomasztásból mondja.

Fotó: Instagram

Inspiráló idősek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top