nlc.hu
Szabadidő

Stephen king félt a Blair Witch Projecttől

Íme a horrorfilm, amit még Stephen King sem tudott végignézni

Az élmény idején éppen bemindenezve feküdt a kórházban, szóval nem csoda.
Blair Witch Project

Hiába rémisztgeti az olvasókat – és filmadaptációinak hála, a nézőket – évtizedek óta, van egy film, ami még a horror (és úgy általában a történetmesélés) földi helytartóján, Stephen Kingen is kifogott. Erről nemrég vallott az ünnepelt író Eli Roth színész (Becstelen Brigantyk) és rendező (Hostel) műsorában, a History of Horrorban. Elmondta: amikor először mutatták neki a Blair Witch Project című filmet, egyszerűen képtelen volt végignézni. Ehhez persze az is kellett, hogy éppen kórházban feküdjön, gyógyszerekkel tele, ez pedig végképp elviselhetetlenné tette az élményt.

Mint mesélte, a fia szaladt be hozzá lelkezdezve egy VHS-kazettával, azzal, hogy ezt látnia kell. A film felénél azonban King megkérte, hogy kapcsolja ki, „túl ijesztő”. Később persze megnézte és imádta; annyira, hogy a mai napig hatással van munkáira. A Danse Macabre című könyvében ezt írta róla:

Egy dolog a Blair Witchről: valódinak néz ki. Még egy dolog a Blair Witchről: valódinak is érződik.

Az úgynevezett found footage film azóta a horror népszerű alműfaja, mi is behatóan írtunk róla. A film bemutatója idején azonban sok néző is azt hitte, hogy amit lát, valódi, hatalmas botrány is kerekedett körülötte, ami persze nagyon jót tett a nézettségének. A valóban nagyszerű mozi rekordbevételt hozott költségvetéséhez képest.

Forrás: UNILad

Kiemelt kép: IMDB

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top