nlc.hu
Szabadidő

Milánói utazás barátnőkkel

Milánói hosszú hétvége barátnőknek

Kikapcsolódás, szórakozás és kultúra. Ezeket kínálja Milánó, az elegáns olasz város, ami ideális helyszín egy csajos hosszú hétvégére. Segítünk megtervezni, egy 2-3 napos kirándulást!
Milánó

Milánó belváros

Milánóban nem éri meg sokáig aludni, a helyiek sem szoktak délelőttig lustálkodni. Szombaton reggel érdemes kilátogatni a Viale Papiniano szabadtéri piacra, ahol rejtett dizájner kincsekre is bukkanhatunk a színes utcai standok kínálatában. A közeli kikötőben pedig zöldség- és gyümölcsárusok széles választékával találkozhatunk.

Romantikus csatornák, rejtett kertek

Innen tíz perc sétára található a Porta Genova városrész, ami ideális környék, ha ebédelni, kávézni szeretnék. Ám nemcsak ebédelni érdemes itt, hanem “csavarogni” is. Innen, vagyis a Porta Genova metróállomástól indul a híres Navigli, a milánói csatornanegyed. Az olasz város területét számos hajózható csatorna szelte át. Ezeket még a 12–16. században építettek ki, s rajtuk keresztül szállították például a pazar látványú milánói dóm építéséhez felhasznált márványelemeket. 

Milánó Navigli, Darsena éjszaka

Milánó Navigli, Darsena éjszaka

Bár a 19. században, az egyre hangsúlyosabb szerepet kapó vasútvonal miatt számos csatornát befedtek vagy feltöltöttek, azért néhány még ma is megmaradt a városban. Ilyen például az 1100-as évekből fennmaradt Naviglio Grande, amelynek nagy részét betemették ugyan, de egyes részein ma is járnak sétahajók. Igazán romantikus éke ez Milánónak, tele apró hidakkal, színes házakkal, és rejtett kertekkel. 

Milánó - Naviglio Grande

Milánó – Naviglio Grande (fotó: Andrea Cherchi)

Erre járva érdemes útba ejteni a Vicolo dei Lavandai-t, ahol a milánói nők az 1950-es évekig mosták a ruhákat. 

Milánó - Vicolo dei Lavandai

Milánó – Vicolo dei Lavandai (fotó: Andrea Cherchi)

Armani és művészet

A Porta Genova városrész közelében lévő Via Tortona, az itt fellelhető híres divatházakról ismert, de számos rejtett vintage butik, és kézművesek portékát árusító üzlet is várja a vásárlókat. A Tortona és a Bergognone utca kereszteződésében található az egykori ipari létesítményben álló Armani múzeum és kiállítótér, mely a Silos Armani nevet viseli. A több emeleten berendezett kiállításon Giorgio Armani régi és új kreációi kaptak helyet. És nemcsak a ruhákat csodálhatjuk meg, hanem a megalkotás folyamatához tartozó rajzokat, terveket, korabeli felvételeket, rövidebb filmeket is. Az Armani Silos szomszédságában található a kreatív művészeti tér a BASE, valamint Milánó egyik legújabb múzeuma, a MUDEC, melynek 2021-ben legjobban várt kiállítása a: “Disney – a Mesélés történetének művészete”.

A MUDEC Milánóban

Milánó – MUDEC

A festészet nagyágyúi

Ha eddig nem lettünk szerelmesek Milánó mesés városába, akkor a Pinacoteca di Brera Művészeti Múzeum meglátogatása után garantáltan szerelembe esünk. Úgy tartják, hogy ez az abszolút kihagyhatatlan program a városban, a művészetek kedvelői számára. Megnézhetjük itt Andrea Mantegna A halott Krisztus című festményét, Caravaggio mestermunkáját, Az emmausi lakomát, Raffaello alkotását a Mária eljegyzését, de számos Rembrandt-, Rubens- és Tintoretto-festmény található még a múzeumban.

Milánó - Pinacoteca di Brera

Milánó – Pinacoteca di Brera

A Brera környékét macskaköves, keskeny sikátorok alkotják, ahol megannyi kávézó és virágbolt, na meg egy gyönyörű Botanikus Kert is található. Ideális hely ez egy kiadós reggelire, vagy korai vacsorára!

Milánó a Brera környéke

Milánó a Brera környéke

Bevásárlás akciókkal

A dóm és a Piazza della Scala elengedhetetlen látványosság, ha Milánóban jár az ember, de sokan látogatják meg a közeli Corso Vittorio Emanuele sétálóutcát is, ahol a világ legnagyobb márkáinak üzletei találhatóak.

A milánói dóm

A milánói dóm

A San Babila városrészben lévő bevásárlóutcán, és a via Montenapoleone környékén kialakult divatnegyedben számos üzletben várják a vásárlókat kedvezményes áron elérhető, divatbemutatókon feltűnt ruhákkal.  Ha pedig nemcsak vásárolni és próbálgatni szeretnénk a ruhákat, hanem tanulni is akarunk róluk, akkor irány a környéken álló Palazzo Morando, ahol ikonikus divatkreációkat, valóságos műalkotásokat, és azok háttérinformációit ismerhetik meg a divat szerelmesei. 

A Palazzo Morando Milánóban

A Palazzo Morando Milánóban

A belváros forgalmas utcáin haladva, vagy a sárga metrót használva, eljuthatunk a Porta Romana-hoz, ahol borozók, kávézók és éttermek találhatóak. Kedvelt környék ez a helyi diákok, és kreatív művészek körében. Ha vonattal érkeztünk Milánóba, vagy vonattal mennénk tovább egy másik olasz városba, akkor a Központi pályaudvaron várakozva, látogassunk el a háromszintes, hatalmas könyvesboltba, ahol természetesen számos idegennyelvű könyvet is találunk, valamit több butikot és éttermet is.

További hasznos információk a milánói utazásodhoz: Yesmilano.it

Olaszország vár!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top