nlc.hu
Szabadidő

Joe Biden etikettszabályt vétett a királynővel

Joe Biden találkozott az angol királynővel, és rögtön vétett egy nagy etikettszabályt

Az Egyesült Államok elnöke és II. Erzsébet találkozójára június tizenharmadikán került sor, és úgy tűnik, Joe Bident nem készítették fel eléggé a fontos alkalomra.

A monarchiának számos szabálya van a találkozásokat illetően, amivel nem árt tisztában lennie annak, aki lehetőséget kap például arra, hogy személyesen találkozzon az angol királynővel. Grant Harrold, Károly herceg és Camilla korábbi komornyikja élesen kritizálta Joe Biden amerikai elnököt azért, mert nem követte az ilyenkor szokásos protokollt – írja a Unilad.

II. Erzsébet és Joe Biden, utóbbi már a napszemüvege nélkül (fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

II. Erzsébet és Joe Biden, utóbbi már a napszemüvege nélkül (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

Harrold szerint a legnagyobb hiba, amit az elnök elkövetett, hogy napszemüvegben érkezett a találkára, amit nem vett le rögtön, amint találkozott a királynővel. Egy ilyen kaliberű találkozónál a protokoll-szakértő szerint a szemkontaktus nagyon fontos, így nem megengedhető a napszemüveg viselése.

Még a nemesek is leveszik a napszemüvegüket, amikor más nemesekkel találkoznak

– emelte ki Harrold.

Elhiszem, hogy a nap a szemébe süthetett, de sem a királynőn, sem pedig az elnök feleségén, Jill Bidenen nem volt napszemüveg

– magyarázta. Ezt leszámítva azonban a találkozót mindkét fél sikerként könyvelhette el. A királynőt a hírek szerint elsősorban Putyin orosz és Hszi Csin Ping kínai elnök érdekelte a találkozón, és az amerikai elnökkel megtárgyalták a világ főbb konfliktusforrásait. Joe Biden elnök elmondta, hogy II. Erzsébet sokan emlékeztette őt a saját édesanyjára, és ezúttal nem tett bizarr megjegyezéseket a közönségben ülőkre.

II. Erzsébet királynőről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top