nlc.hu
Szabadidő

Játékkonzol-kiállítás az Eötvös10-ben

Kiállításon lehet kipróbálni az elmúlt 40 év legmenőbb játékkonzoljait

Bárki kipróbálhatja az elmúlt 40 év klasszikus videójátékait a JátechTér kiállításon az Eötvös10-ben.
Játékkonzol kiállítás

Megérkezett az ország legnagyobb játékkonzol-gyűjteménye az Eötvös10-be, amely egy izgalmas technológiatörténeti kalandozásra repíti a látogatókat. A JátechTér című tárlat egyedülálló teljességgel mutatja be a játékkonzolok fejlődését, és az elmúlt 40 év legtöbb jelentős videójátékát ki is lehet próbálni a hetvenes évektől egészen napjainkig. Mindent a kéznek, nem csak a szemnek!

Több ezer jól ismert klasszikus és megannyi különlegesség teszi teljessé ezt a virtuális varázslatot. Atari, Videoton, Sinclair, Commodore, Amiga gépek, Sega, Nintendo, Sony, Dreamcast konzolok, árkád játékgépek, virtuális flipperek a nagy játéktermi klasszikusokkal és a legújabb digitális pinball játékokkal, Game & Watch, Game Gear, Game Boy kézikonzolok, no és az új generáció: Xbox, PlayStation 5, high end gamer PC-k a rájuk megjelent játékokkal.

A korszak szórakoztató elektronikai berendezései is működőképes környezetben várják az időutazókat: lemezjátszók, videómagnók, filmvetítők, analóg fényképezőgépek, amik nem csupán retró díszek. Less be egy korabeli nappaliba, kuporodj egy működőképes régi televízióra kötött Commodore 64 elé, és idézd fel gyerekkorodat, vagy mutasd meg a fiatalabb generációnak a mostani játékok elődeit!

Bővebb információ a JátechTér kiállításról az Eötvös10 honlapján.

Retró játékok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top