nlc.hu
Szabadidő

Itt az önmagát kiegyensúlyozó bicikli

Nagyot esett, majd feltalálta az önmagát kiegyensúlyozó biciklit a fiatal mérnök

Zhi Hui Jun kínai mérnök azután kapott ihletet a találmányára, hogy egyszer csúnyát zakózott a biciklijével. Találmánya áldást jelenthet a biciklizni nem tudóknak.

Zhi Hui Jun egy olyan biciklit álmodott meg az esése után, ami nemcsak kiegyensúlyozza önmagát, hanem felismeri az akadályokat is, utána pedig elkerüli őket, és igazi áldás lehet azoknak, akik nem tudnak biciklizni. Az ifjú feltaláló számára egy 2019-es önműködő bicikli szolgáltatta az alapot, amit a Pekingi Tsinghua Egyetem mutatott be. Az elképesztő találmányán többnyire a szabadidejében, hétvégén dolgozott – írja az odditycentral.

A canga gyorsulásmérők és giroszkópok segítségével tudja ellenőrizni a bicikli mozgását, és ha az egyik irányba dőlni kezd, ki tudja egyensúlyozni azt. A biciklihez tartozó szerkezetet egy lítiumos akkumulátor hajtja, és a balanszt biztosítani tudja állóhelyzetben és mozgás közben is. Ha a kormányának az egyik oldalára valami nehéz dolgot, mondjuk 1-2 téglát teszünk, az sem elég arra, hogy kibillentse a biciklit az egyensúlyából. A biciklin található kamera és LIDAR szenzor segítségével a jármű el tudja kerülni az akadályokat, és önálló, vezető nélküli mozgásra is képes. Zin Hui Jun fiatal kora ellenére nem akárki, a férfi része a Huawei vállalat fiatal géniusz programjának.

Biciklis sztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top