nlc.hu
Szabadidő

A Bumble társkereső alkalmazottjainak szabadsága

Egyszerre küldte szabira mind a 700 alkalmazottját a nőitárskereső-mogul

A Bumble alapítója a kiégéstől védi dolgozóit.

Egyszerre küldte el majdnem az összes dolgozóját nyaralni Whitney Wolfe Herd, a Bumble nevű társkereső alapítója – írja a Forbes. Ez nem az éves szabadság része, hanem ahhoz képest plusz egy hét fizetett vakáció. A Bumble-nek jelenleg 700 munkavállalója van világszerte, ők mind szabin vannak, hogy legyen idejük magukra fókuszálni. Az egyik alkalmazott Twitter-bejegyzése szerint Herd „jól megérezte az alkalmazottak kollektív kiégését”. A kollektív szabadságot csak néhány ügyfélszolgálatos kolléga veheti ki majd később, akik addig tartják a frontot, amíg a többiek most pihennek. A Bumble munkavállalóinak egyébként nem kell törődnie a 9-től 5-ig tartó munkaidővel, akkor dolgozhatnak, amikor nekik a legjobb, emellett kéthetente fodrász és manikűrös is várja őket.

Whitney Wolfe Herd

Whitney Wolfe Herd (Fotó: Lars Niki/Getty Images for Diane von Furstenberg)

Whitney Wolfe Herd a Tindernél kezdett, majd 2014-ben megalapította a társkeresőket célzó cégét. A Bumble abban más, hogy itt csak a nők kezdeményezhetnek. Az alapító idén februárban vitte tőzsdére a Bumble-t, amivel egyszerre a legfiatalabb selfmade dollármilliárdosnő és a legfiatalabb olyan női vezető is lett, aki sikeresen tőzsdére vitte a vállalkozását. Az amerikai Forbes becslése szerint jelenleg 1,3 milliárd dolláros (380,5 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik. Ezen év első három hónapjában 30 százalékkal nőtt a fizető felhasználók száma az egy évvel ezelőttihez képest.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top