nlc.hu
Szabadidő

A Vad angyal főcímdala

A sláger, amit egy sorozat miatt dúdolt a világ 2000-ben! Neked is dallamtapadásod lesz tőle!

Az ezredforduló évében vetített novella kultikussá vált, a főcímdalával együtt...

A Vad angyal című sorozatot 1998-1999-ben forgatták Argentínában, az ezt követő években pedig a világ több mint 80 országában vetítették. Magyaroszágra viszonylag korán eljutott, a TV2 2000-2001-ben sugározta először. A 270 részes telenovella elképesztően népszerűvé vált világszerte, nem kevésbé pedig a főcímdala, a Cambio Dolor (Elcserélem a fájdalmat). A szerzeményt a mai napig is minden idők legemlékezetesebb szappanopera-főcímzenéi között emlegetik.

A latinos hangzású dal szerzői  Pablo Durand és Fernando López Rossi voltak, míg az előadója a sorozat főhősét, Milagros Espositót alakító Natalia Oreiro. A forgatások idején 21 éves uruguayi színésznő tinédzserkorától kezdve szerepelt szappanoperákban, karrierjében azonban a Vad angyal hozta el az áttörést, ezzel együtt pedig beindult az énekesi pályája is. Első lemezét a sorozat bemutatásával egy időben adták ki, az album második kislemeze pedig a Cambio Dolor volt. Oreiro debütáló albumából mintegy 1,6 millió darab kelt el világszinten.  

Natalia Oreiro és Facundo Arana

Natalia Oreiro és Facundo Arana a Vad angyal cmű sorozatban (Fotó: Sajtószoba.tv)

Ahogy a telenovella végiggyűrűzött a bolygón, úgy tört be az újabb és újabb országok slágerlistáira a főcímdal. Nálunk az ezredforduló évének egyik legnagyobb slágere volt. Az énekes-színésznő még abban az évben ellátogatott Budapestre, hogy fellépjen Lagzi Lajcsi Dáridó című műsorában, a szereplésért kapott 10 ezer dolláros gázsiját pedig a MÁV-kórház gyermekosztálya javára ajánlotta fel. Már a repülőtéren, később pedig az egyik budapesti plázában is hatalmas tömegek várták. Látogatásáról egy 25 perces riportfilm is készült.

Még több felejthetetlen sláger

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top