nlc.hu
Szabadidő

Film készül a Bűnös városból

Viccfilmből film: Herendi Gábor tényleg leforgatja a Bűnös várost

Pindroch Csaba karakterének viccfilmje életre kel. Herendi Gábor valóban leforgatja azt, a költségvetést pedig saját zsebből fizeti.

A Valami Amerika-filmek visszatérő témája Pindroch Csaba filmrendező karakterének szerelemprojektje, a Bűnös város című elborult művészfilm, amit aztán a második részben el is készít, és akkorát bukik vele, hogy a film DVD-változata hatalmas halmokban tornyosul a lakásában, ugyanis senki sem akarja megvásárolni. Herendi Gábor, a Valami Amerika-filmek rendezője az évek során már számos alkalommal poénkodott azzal, hogy egyszer talán valóban elkészíti a Bűnös várost, és úgy fest, most jött el ennek az ideje – derül ki abból, amit az Egyenes Beszédben elmondott.

Herendi Gábor egy werkfilmben (fotó: YouTube)

Herendi Gábor egy werkfilmben (Fotó: YouTube)

Miközben a rendező már javában készül a Szabó Győző drogos éveiből készült Toxikoma szeptemberi bemutatójára, elkészítette a Bűnös város forgatókönyvét is, és úgy érzi, egy borzasztó vicces szkript született. A film finanszírozását saját maga intézi, így várhatóan hamarosan nekiállhatnak a forgatásnak. Herendi korábban már megígérte, hogy nem lesz több Valami Amerika-film, így a Bűnös várost nyugodtan tekinthetjük egyfajta különleges spin-offnak.

Még egy kis Valami Amerika jöhet?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top