nlc.hu
Szabadidő

Szavazás a tapír nevére

Szavazd meg, mi legyen a neve a Fővárosi Állatkert tapírbébijének

Az idén 155 éves Fővárosi Állat- és Növénykertben már több mint 120 éve tartanak tapírokat, az első budapesti - és egyben magyarországi - kis tapír 1987-ben jött a világra.

Természetesen az nlc is beszámolt róla június végén, hogy a Fővárosi Állatkertben tapír született, szombaton pedig bejelentették, hogy jövő hét csütörtök éjfélig lehet szavazni a tapír nevére – közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

Szavazd meg, mi legyen a neve a Fővárosi Állatkert tapírbébijénekSzavazni az Állatkert honlapján lehet, a következő nevek várják a voksokat:

  • Hektor
  • Hernandez
  • Rezső

A fővárosi állatkert tapírcsaládja a most született kicsivel együtt négy állatból áll. Suki, a 22 éves anyuka 2009 óta él Budapesten, Géza, a 25 éves apuka 2001-ben érkezett, előző utódjuk, a Hada nevű tapírkislány pedig tavaly február 20-án született.

A tapíroknál a vemhességi idő 13 hónap. A két testvér születése között eltelt 16 hónapnyi idő azt jelenti, hogy Suki a biológiailag lehetséges legrövidebb időn belül életet adott a június végén született kicsinek.

Bár a dél-amerikai, más néven síkföldi tapíroknál (Tapirus terrestris) a felnőttek szinte teljesen egyszínűek, a kicsik csíkosan születnek, és életük első néhány hónapjában csíkosak is maradnak. A csíkok azonban idővel elhalványodnak, de némelyiküknél – általában a lábon – foltokban az állatok felnőtt korára is megmarad. Az újszülött kizárólag anyatejen él, a szilárd táplálékkal egyhónapos kora után kezd ismerkedni és 6-8 hónapos korára szokik át teljesen a felnőtteknek való étkezésre. A kicsi nemét születésekor még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani, ezért kapja meg a nevét később.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top