nlc.hu
Szabadidő

Tapírkölyök az állatkertben

Tüneményes pancsoló tapír kislányt videóztak le az állatkertben!

Elképesztően aranyos, ahogy a tapírkölyök belecsobban a vízbe.

Mi is beszámoltunk róla, hogy idén tavaszzsal tapírkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A cuki tapirlány, Hada nevét a látogatóktól kapta, és azóta számos videó került fel róla a világhálóra. A legutóbbi felvétlelen a látogatók nélküli állatkertben kalandozott a tapírborjú, aki játékból jól megkergette a tapírokkal „társbérletben” lakó, ugyancsak Dél-Amerikában őshonos vízidisznókat, nagy marákat, sőt még a nandukat is. Most újabb felvétel látott napvilágot róla, amelyen pancsolás közben láthatjuk Hadát – írja a zoobudapest.com.

A tapírkölykök is imádnak pancsolni

Tapírkölyök. Képünk illusztráció. Fotó: Gettyimages

A tapírok őshazájukban, Dél-Amerikában is nagyon kötődnek a vízhez, természetes hát, hogy Állatkertben is olyan kifutót alakítottak ki számukra, ahol kedvükre lubickolhatnak. A tapíroknak az úszást nem nagyon kell tanulniuk, ösztönösen tudják, hogy mozogjanak a vízben, csak a medencéből való ki- és bejövetel okozott kezdetben némi nehézséget a kicsinek. Meg persze meg kellett erősödnie azoknak az izmoknak, amelyek az úszáshoz szükségesek.

Hada még mindig főleg anyukájával szokott pancsolni, de egyre önállóbban fedezi fel a medencét, és az őt körülvevő világ többi részét: 

További cikkeink a tapírokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top