Szabadidő

Fotók: cuki tapírbébi született a debreceni állatkertben

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark hivatalos Instagram-csatornáján jelentette be az örömhírt, hogy az állatkert dél-amerikai tapír szülőpárja, Lunda és Samu nemrég újabb tapírbébivel ajándékozta meg a látogatókat.
tapir

A Melitta névre keresztelt újszülött tapír 13 hónap vemhességi idő után, szeptember közepén, pont az állatok világnapján látta meg a napvilágot. A csíkos, pöttyös mintázatú tapírkislány egészséges, és az étvágya is kiváló. A debreceni állatkert látogatói már meg is nézhetik a Dél-Amerika kifutósoron, ahol a csöppség egyelőre édesanyja óvó gondoskodását élvezi.

A tapírbébi születése azért is nagy jelentőségű, mert a dél-amerikai esőerdők pusztítása miatt a tapírok természetes élettere drasztikusan lecsökkent az utóbbi időben. Magyarország legsikeresebb tapír szülőpárja Melitta előtt korábban már három kis tapírt is felnevelt.

(Képünk illusztráció)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

⬇️🇺🇸 Újra tapírbébi született az Állatkertben! 🍼 Örömteli hírt közlünk az Állatok Világnapján, ugyanis Állatkertünk dél-amerikai tapír szülőpárja, Lunda és Samu nemrég ismét tapírbébivel ajándékozott meg minket és látogatóinkat. Melitta, a kis tapírlány 13 hónap vemhességi idő után, szeptember közepén jött a világra. A csíkos, pöttyös mintázattal rendelkező csöppség egészséges, jó étvágyú, és tapasztalt anyja óvó gondoskodását élvezi. Ha ellátogattok hozzánk, már meg is tekinthetitek búvójában, a Dél-Amerika kifutósoron. A Dél-Amerika esőerdeiben endemikus közönséges tapír egyedszáma élőhelyük drasztikus zsugorodása miatt sajnos erősen lecsökkent. Intézményünkben az Európai Fajmentő Program (EAZA EEP) keretén belül 2011 óta élnek dél-amerikai tapírok. Az ország legsikeresebb tapír szülőpárja eddig már három kis tapírt nevelt fel, így nálunk található a legnagyobb állomány Magyarországon. #DélAmerikaiTapír #Állatkert #DebreceniÁllatkertésVidámpark #Debrecen #HelloMagyarország 🇺🇸 Yet another Newborn Tapir Here! 🍼 We have some great news to report on World Animal Day as we have recently had yet another breeding success with our South American tapir couple. Born in mid-September after a 13-month gestation period, our little female called Melitta had an initial weight of around 10 kg. As all newborn tapirs, she has light spots and stripes along her dark body and, fortunately, she is in good health and has an excellent appetite. Still cared for by her mother, she is already exhibited in their enclosure on our South America Row. Endemic to New World rainforests, South American tapirs have greatly decreased in number due to massive habitat loss. We have been keeping tapirs under a European Endangered Species Program (EAZA EEP) since 2011 and our breeding pair is the most successful one in Hungary, having raised a total of 3 offspring in 8 years. We are now home to the largest South American tapir population in the country. #SouthAmericanTapir #ZooBorns #TapirSpecialistGroup #Zoo #DebrecenZooandAmusementPark #TheAmusingZoo #Debrecen #HelloHungary

Debrecen Zoo & Amusement Park (@theamusingzoo) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top