Baba

Kisfilmen élvezhetjük Hada, a bébitapír kalandozásait a látogatók nélküli állatkertben

Bár a tapírborjú látogatókkal még nem találkozott, más élőlényeket már megismert maga körül. Imád struccokat, vízidisznókat kergetni.

Már a kifutójával ismerkedik Hada, a február végén született kistapír, őróla mi is beszámoltunk nemrég. A lenyűgözött tapírbébi-látogatókkal még nem találkozott a járványhelyzet miatt, ám megismerkedett a Dél-Amerika kifutó tapírokkal „társbérletben” élő többi lakójával, sőt a medencét is kipróbálta. Első sétáit most kisfilmen mutatja be az állatkert.

A tapírbébi első sétái az állatkertben. Forrás: Youtube

A tapírbébi első sétái az állatkertben. Forrás: Youtube

A tündéri tapírkislány kezdetben persze főként a belső férőhelyen tartózkodott, így csak kisfilmen tudtuk megmutatni az érdeklődőknek. „Ahogy azonban az időjárás egyre kellemesebbre fordul, a tapírok – így a kis Hada is – egyre több időt tölthetnek a kifutón. A közönség persze így sem láthatja közvetlenül, hiszen Állatkertünk a koronavírus járvány miatt március 15-e óta átmenetileg nem fogadhat látogatókat. De az egyik webkameránk épp a tapíroknak is otthont adó Dél-Amerika kifutóról mutat valósidejű képet, így egy kis szerencsével a kicsit is látni lehet, különösen a délután 1-től 5-ig tartó időszakban, a tapírokat ugyanis – ha az időjárás engedi – ebben az időszakban szokták a gondozók a kifutóra kiengedni” – írják weboldalukon.

Most egy kisfilmen látható Hada, aki nemcsak a környezetét fedezi fel, de játékból jól megkergeti a tapírokkal „társbérletben” lakó, ugyancsak Dél-Amerikában őshonos vízidisznókat, nagy marákat, sőt még a nandukat is.

A tapírborjú a kifutóhoz tartozó medencével ismerkedik, ám a vízbemenetelhez, és az onnan való kikecmergéshez még szüksége van Suki, a gondos anyuka segítségére, felügyeletére is.

Az állatkert kisfilmje egy most induló sorozat része, amelynek további részeiben is állati kiruccanásokat fognak bemutatni. „Akár olyanokat is, amikor Állatkertünk egyik-másik lakója a szokásos férőhelyéről is kiruccan…” – írják.

Aktuális híreink az állatkertekről járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top