Baba

Kistapír született a Budapesti Állatkertben – a róla szóló kisfilm elolvasztja a szíveket

Hét hete született a kistapír a Budapesti Állatkertben, de a róla szóló kisfilmet most tették közzé. Vigyázat, cukiságcunami!

Normális esetben egy cuki állatkölyök tömegével vonzza a látogatókat az állatkertekben, de mivel ez a lehetőség a járványhelyzet miatt nem adott, csak videón követhetjük figyelemmel a kis állat fejlődését. A Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-e óta zárva tartja kapuit a látogatók előtt, és most, a tavaszi szünetben érezték úgy, hogy eljött az ideje bemutatni az új jövevényt.

Kistapír született a Budapesti Állatkertben – A róla szóló kisfilm elolvasztja a szíveket

A róla szóló kisfilmen – amit az Állatkert dolgozói készítettek – nemcsak ő látható jól, hanem az anyaállat is. A tapírok általában 13 hónapig vemhesek, és szinte mindig egyetlen kicsinyük szokott születni. A felnőttekkel ellentétben a kistapírok mindig csíkosak, a lábaik pedig foltosak. A kis állat hamar megtalálta édesanyja emlőit, de etetését cumisüvegből is kiegészítik. A további finomságok közül a banán az első számú kedvence.

A tapírkislány még nem kapott nevet, az Állatkert ehhez a közönség segítségét kéri. Az alábbi nevek közül lehet választani az intézmény honlapján meghirdetett szavazáson:

  • Fada – portugálul tündért jelent.
  • Hada – spanyolul tündért jelent.
  • Suma – ajmara nyelven helyeset, szépet vagy jót jelent.

A szavazatokat április 15-ig várják.

nlc.kapcsolódó

Gyászol az állatkert, elpusztult a kistapír

Fotók: cuki tapírbébi született a debreceni állatkertben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top