nlc.hu
Szabadidő

Nagy károkat okozott a vihar

281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára a viharok miatt országszerte

A tűzoltói beavatkozások nagy részét kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adta.

A pénteki vihar miatt eddig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség. Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok.

Óriási károkat okozott a vihar

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A tűzoltói beavatkozások nagy részét kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adta. A faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. 

Helyenként a hirtelen lezúduló esőt nem tudta elvezetni a csatornarendszer és a sok víz okozott fennakadásokat. Húsz lakóházból a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzni a vizet.

Budapesten és Pest megyében több lakóházba is villám csapott, ami miatt meggyulladt a házak tetőszerkezete. Több helyen fák gyulladtak ki a villámlástól, a tűzoltók mindegyiket megfékezték – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán.

Óriási károkat okozott a vihar

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

Óriási károkat okozott a vihar

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Időjárás az nlc-n:

(Nyitókép: Priscila Zambotto/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top