nlc.hu
Szabadidő

5. lett az EB-bajnok tekvondósunk Tokióban

Tokiói olimpia: elvesztette a bronzmeccset tekvondósunk, Salim Omar így az 5. lett

Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar a tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának vigaszágán a bronzéremért szállhatott harcba.

A 18 éves Salim Omar – akinek apja 1992-ben dán színekben olimpiai bajnok lett – a magyar tekvondósport első olimpiai érméért a világbajnoki címvédő, dél-koreai Dzsang Dzsunnal küzdött meg szombaton. Sportolónk riválisa fizikális fölényben volt azáltal, hogy jóval magasabb Salimnál, akinek így nem sikerültek a támadásai.

Salim Omar

Az MTK Budapest mindössze 18 éves sportolója áprilisban Európa-bajnoki címet nyert 54 kilóban – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első menet után 12-6-ra vezetett az ázsiai ellenfél, aki a másodikban 38-15-re elhúzott az elbizonytalanodó magyartól. A harmadik 2 perc már csak formalitás volt, a végeredmény 46-16 lett a bronzmérkőzésen Dzsangnak, így az 5. helyen végzett. Salim Omar ezzel az eredménnyel megismételte nagybátyja, Salim József sydneyi teljesítményét.

(MTI)

Még több olimpiai hír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top