nlc.hu
Szabadidő

Zivatar és jégeső jön

Időjárás: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést, jégeső is jöhet

Viharos széllökések, intenzív eső és jégeső is lehet vasárnap.

Két megye kivételével elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, zivatarok vonulnak át főként a középső országrészben, délelőtt pedig kelet, északkelet felé haladva legyengülnek, illetve Felvidék felé távoznak.

Időjárás: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést, jégeső is jöhet

Napközben elenyésző az esélye zivatar kialakulásának, délután legfeljebb egy-egy gyenge góc alakulhat ki a Dunántúlon, majd késő délutántól, estétől a középső és keleti tájakon ismét nagyobb számban számíthatunk zivatarokra. A legintenzívebb zivatartevékenység az Északi-középhegység környezetében várható az éjszakai órákban, amely hétfő hajnalban is kitarthat.

Akár 60-90 kilométer/órás, viharos széllökések, intenzív csapadék és akár 1 centiméter körüli jégeső társulhat a zivatarokhoz, de este az északi tájakon akár felhőszakadás is előfordulhat.

Közben az ország nagy részén tovább tombol a hőség, a hőmérséklet napközben 29 és 35, késő este 21 és 26 fok között várható.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Durva jégesők az elmúlt hetekben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top