nlc.hu
Család

Jégeső Sellyén

Majdnem emberéletet követelt a Sellyén lezúduló jégeső

„Akkora jegek estek, mint az öklöm” – mesélte a férfi.

Irtózatos erejű jégvihar pusztított az ormánsági kisvárosban pénteken. Több száz sérült házról érkezett bejelentés az ország különböző pontjáról a pénteki vihar után, ezeknek a tetejét rongálta meg a szél, vagy a jég. Sellyén több mint 200 épületben keletkezett kár,  sérült tetőkről kellett eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd lefóliázni, hogy ne ázzanak be. Csakhogy a vihar emberi életeket is veszélyeztetett: Matancic Joszip portája előtt szirénázó mentőautó fékezett, mert a férfit kis híján agyonverte a jég – írja a Blikk.

jégeső

Jégeső (Fotó: Pixabay)

„Öt óra lehetett, épp a medencében áztattam magam, amikor láttam, hogy keletről fekete felhők jönnek. Azt hittem, nem lesz komoly, de pár esőcsepp után akkora jegek estek, mint az öklöm – mesélte a Blikknek Matancic Joszip. – Amint kidugtam a fejem a vízből, megsorozta a jég. Két helyen is megsebzett, az egész medence tiszta vér volt. Biztos voltam benne, hogy meghalok. Végül a feleségem, Ildikó mentette meg az életemet: egy műanyag ládát tett a fejére, hátraszaladt értem a kertbe. Együtt bebújtunk a láda alá, és bemenekültünk a házba, de a hasam így is csupa kék-zöld lett.”

A Tények híradójában megmutatta sebesüléseit a férfi, aki a jégeső után kórházba is került:

Vannak olyan házak a legsúlyosabb károkat elszenvedő Sellyén, aminek a tetején csak néhány cserép maradt fenn. A sellyei pusztító vihar következtében becslések szerint akár a milliárdos értéket is elérheti a kár.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top