nlc.hu
Szabadidő

Siklósi Gergely a legjobb négy között

Tokiói olimpia: Siklósi Gergely a legjobb négy között

Siklósi Gergely párbajtőröző legyőzte a címvédőt, ezzel bejutott a legjobb négy közé a tokiói olimpián.
Siklósi Gergely

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely 15-12-re legyőzte a címvédő dél-koreai Park Szang Jungot, ezzel bejutott a legjobb négy közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A két vívó két éve, a budapesti vb-n a 32 között találkozott, akkor is Siklósi Gergely nyert, illetve tavaly, a heidenheimi világkupa döntőjében is ő örülhetett kettőjük asszója után.

Lélektani előny volt a múltunk, amely nekem kedvez, és jól is éreztem magam a páston. Szerintem ő jobban félt tőlem, mint én tőle, ez volt a döntő az asszó utolsó harmadában. Az volt a tervem, hogy domináljak, menjek előre, és várjak arra, hogy kiugorjon és megtámadjon, illetve a másik lehetőség az volt, hogy én letámadom őt. Bejött a taktika

– mondta az MTI-nek a rendkívül felszabadultnak, már-már lazának tűnő magyar sportoló.

Az elődöntős-döntős műsor magyar idő szerint 12 órától rajtol, a finálét pedig 14.15-kor rendezik. A BHSE 23 éves vívója először a világranglistán ötödik olasz Andrea Santarellivel csap össze.

Frissítés!

Siklósi Gergely 10-15-re legyőzte az olasz Andrea Santarellit, ezzel bejutott a döntőbe.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top