nlc.hu
Szabadidő

Magyar eredmények a tokiói olimpián

Tokiói olimpia: Hosszú Katinka lemaradt a dobogóról, kikaptak a férfi vízilabdásaink

Ez történt a magyar sportolókkal a tokiói olimpián, amíg aludtál.
  • Úszás: A címvédő Hosszú Katinka meglepetésre az ötödik helyen végzett 400 méter vegyesúszásban. Hosszú időeredménye több mint egy másodperccel gyengébb volt, mint a budapesti Eb-n elért győztes teljesítménye volt májusban. A csupán 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória ugyanebben a számban a hatodik lett.
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

  • Vízilabda: Első csoportmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re kikapott Görögországtól. 
  • Cselgáncs: Pupp Réka nagy bravúrral nyolcaddöntőbe jutott vasárnap a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában, miután legyőzte súlycsoportja egyik legjobbját, a címvédő, világ- és Európa-bajnok Majlinda Kelmendit. Ezt követően megverte az amerikai Angelica Delgadót is, a negyeddöntőben aztán ipponnal kikapott a svájci Fabienne Kochertől, így a vigaszágon küzdhet a bronzéremért.
  • Tollaslabda: Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely vereséggel kezdett a világranglistán ötödik indonéz Anthony Sinisuka Ginting ellen. Krausz két szettben maradt alul, de az olimpia ezzel még nem ért véget számára, kedden az orosz Szergej Szirant ellen lép pályára.
  • Vívás: A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely megnyerte első asszóját, ezzel bejutott a 16 közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében, miután 15-9-re legyőzte a kínai Csao Tungot. Frissítés!: Siklósi a marokkói Husszam Elkorddal csapott össze a 16 között, és küzdelmes mérkőzésen 15-13-ra győzött, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

    Kreiss Fanni
    bravúros vívással legyőzte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit, majd a legjobb 16 között nem bírt az orosz Inna Gyeriglazovával. Kondricz Kata és Pásztor Flóra a 32 között esett ki a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében.
  • Tenisz: Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett.
  • Evezés: Pétervári-Molnár Bendegúz a negyeddöntős futamában második lett, ezzel elődöntőbe jutott egypárevezésben.
  • Sportlövészet: Major Veronika a 34. helyen zárt a női légpisztolyosok versenyében. A férfi légpuskásoknál Péni István bejutott a döntőbe, Pekler Zalán a 39. lett.
  • Vitorlázás: A női lézer radiálban versenyző Érdi Mária az első futamban a 19. helyen érkezett be, a második futamot egyelőre elhalasztották.

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top