nlc.hu
Szabadidő

Floridából New Yorkig akart gyalogolni az óceán felszínén egy férfi

Vízi „mókuskerékben” sodort partra egy férfit az óceán

New Yorkba igyekezett, de nem jutott messzire.

Múlt szombaton különös látványban volt része pár floridai strandolónak, akik St. Augustine környékén tervezték tölteni a napjukat, az Atlanti-óceán partján – írja a BoingBoing. A lap információi szerint ugyanis egy különleges, nagyméretű mókuskerékre emlékeztető tákolmányt vettek észre, amelyet a hullámok mostak a partra, benne egy emberrel.

Mint később kiderült, a szerkezet egy Reza Baluchi nevű férfi agyszüleménye, aki így próbált a vízen járni. Sőt, ennél ambiciózusabb célja is volt, Floridából ugyanis egyenesen New Yorkig tervezett gyalogolni az óceánon, azonban végül az áramlatok játékszerévé válva, 30 mérfölddel délebbre fejezte be az útját, mint ahonnan elindult. A különleges gyalogtúrával egyébként több jótékonysági szervezetnek szeretne pénzt gyűjteni.

A problémát az okozta, hogy Baluchi vízikerekéből ellopták a biztonsági és navigációs felszerelés egy részét. A parti őrség (USCG) egységei a helyszínre érkeztek, hogy biztosítsák a terepet, és csak akkor engedjék vissza a férfit a vízbe, ha a járműve megfelel a USCG előírásainak.

Végül megkerült az ellopott felszerelés is, így Baluchi várhatóan folytatja majd az útját, ha az időjárás is lehetővé teszi. A férfi egyébként fehérjerudakon és tonhalon fog élni az út során, a vízutánpótlást az óceánból szerzi egy sószűrő segítségével. A biztonság kedvéért azért visz magával pár flakon izotóniás sportitalt is, a tengeri betegség ellen pedig rágógumival védekezik.

Korábban is próbálkozott már, akkor sem járt sikerrel

Baluchinak nem ez volt az első hasonló próbálkozása: 2014-ben szintén Florida partjai mellől kellett kimenteni, 2016-ban pedig Bermuda szigetére próbált „átsétálni”, sikertelenül.

Reméljük, a következő nekifutásra sikerrel jár, már csak a jótékonysági gyűjtés miatt is, és nem a parti őrségnek kell újra összeszednie a kétségkívül kitartó férfit.

Még több tenger és óceán az nlc-n:

Egy spéci mókuskerékkel próbált az óceánon gyalogolni egy férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top