nlc.hu
Szabadidő

Cukorsokkot kaptak a veresegyházi medvék

Cukorsokkot kaptak a veresegyházi medvék, már nem lehet őket mézzel etetni

Több veresegyházi medvénél cukorsokk alakult a sok méz miatt, ezért most már csak egészségesebb csemegével etethetik a macikat a látogatók.
Veresegyházi medvék

A húsz éve létrehozott Veresegyházi Medveotthon nemes célt vállalt magára: a mentett medvék egy részének igyekeznek végső otthont nyújtani, sőt, ma már másféle állatot is lehet látni náluk.

A medveparkban mézzel lehetett etetni a macikat, de mostanra ez a lehetőség megszűnt – írja a Szeretlek Magyarország egy hírlevélre hivatkozva.

Az újranyitást követően több látogatói jelzés és a szakemberekkel történő egyeztetés után megszüntettük a medvék mézzel történő etetését. Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden macinál normalizálódott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnénk átszoktatni a macikat

– írja a medveotthon a döntésről.

Méz helyett így a látogatók zöldséget-gyümölcsöt vásárolhatnak az etetéshez.

(Kiemelt kép: Facebook/Veresegyházi Medveotthon)

Veresegyházi Medveotthon az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top