nlc.hu
Szabadidő
Az új Almodóvar-film plakátja az Instagramon

Cenzúrázta az Instagram az új Almodóvar-film mellbimbós plakátját

Cenzúrázta az Instagram és a Facebook Pedro Almodóvar új filmjének plakátját, amely egy anyatejes mellbimbót ábrázol.
Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar legújabb filmjének szeptember 1-jén lesz a premierje a velencei filmfesztiválon, így már sok helyen megjelent a Párhuzamos anyák című alkotás plakátja.

Az Instagram és a Facebook algoritmusa azonban bejelzett a tejjel elcsöppenő mellbimbót ábrázoló plakátra, ezért hétfő óta több olyan bejegyzést töröltek, amelyek a poszterről szóltak.

Az Instagramot is birtokló Facebook közleményben kért bocsánatot a cenzúra miatt, és tisztázták, hogy ha egyértelmű a művészi szándék, akkor engedélyezik a meztelenséget. Ezért minden olyan posztot visszaállítottak, amely a film plakátját tartalmazta.

A plakát tervezője, Javier Jaén azt mondta: benne felmerült, hogy gond lehet a munkájából a közösségi oldalakon, de miután Almodóvar kifejezte a támogatását, nem változtatta meg az elképzelését. Amúgy meg jól kiosztotta a grafikus a Facebookot a cenzúráért, azt mondta, ha a technológiájuk nem képes megkülönböztetni a kontextust, akkor változtassák meg a technológiát.

(Telex)

(Kiemelt kép: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency)

Nevetséges tiltások a közösségi oldalakon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top