nlc.hu
Szabadidő
Táblával buzdította a sportolókat Tokióban

Ez a táblát tartó férfi a tokiói olimpia titkos csillaga

Ez a férfi mindennap kiállt az utcára, hogy egy transzparenssel buzdítsa az olimpikonokat Tokióban.
Ez a táblát tartó férfi a tokiói olimpia titkos csillaga

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott, majd helyszíni nézők nélkül megtartott tokiói olimpia sok szempontból különleges volt. A körülmények miatt a sportolók újfajta kihívásokkal néztek szembe, és hiába a sok-sok évig tartó felkészülés, nem mindenki nyerhetett érmet.

Egy japán férfi különleges gesztussal emlékeztette a sportolókat, hogy a teljesítményük akkor is kimagasló, ha nem nyertek aranyat, ezüstöt vagy bronzot. A férfi minden reggel kiállt az olimpiai falu bejáratához, és nagyon kedves, motiváló transzparenssel üzent az olimpikonoknak:

Jó reggelt, olimpikonok! Ha nem is nyertek érmet, akkor is ti vagytok a legjobbak! Higgyetek magatokban!

– olvasható a felirat a táblán, amelyet az olimpia minden napján, napi két órán keresztül mutatott a sportolóknak az ismeretlen férfi.

A szívmelengető kezdeményezésre természetesen sokan felfigyeltek, és hamar végigsöpörtek a neten a férfiről készült fotók. A kommentelők rajongtak a kedves gesztusért, szerintük több ilyenre lenne szüksége a világnak, néhányan pedig azt írták, hogy az akciójával a japán férfi egyértelműen az olimpia győztese és legértékesebb játékosa.

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Facebook/MTJ Japan Travel – Youka Nagase)

Még több szívmelengető felirat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top