nlc.hu
Szabadidő

Bébibumm a Fővárosi Állatkertben

Most te is szavazhatsz, mi legyen a neve a vörös macskamedve kölyöknek!

Bébibumm volt az állatkertben.

Bébi tapír, bébi panda, bébi tatu. Sorra érkeznek a tündéri állatkölykök a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Csaknem mindegyikük veszélyeztetett fajhoz tartozik, ezért érkezésük nagy siker a gondozóknak. A legújabb jövevénynek, egy vörös macskamedve bocsnak épp nevet keresnek – írja a Tények.hu.

Most te is szavazhatsz, mi legyen a neve a vörös macskamedve kölyöknek

Most te is szavazhatsz, mi legyen a neve a vörös macskamedve kölyöknek (Fotó: Tények.hu)

A kistapír, Rezső jelenleg 6 hetes, a tatuknál pedig kislány született, aki nagyon szeret hintázni a páncélján végiggurulva. Nagy szenzáció a hím vöröspanda bocs is, akinek nevéről szavazni is lehet.

Noha a kicsi még nem tartózkodik folyamatosan a kifutóban, időnként már előmerészkedik az odúból, s ilyenkor az Állatkert látogatói is megcsodálhatják. A kölyök anyja, a tízéves Auróra már tapasztalt szülőnek mondható, ám párja, a kétesztendős Bendegúz most először lett apuka. Figyelembe véve, hogy a kis pandák általában 18 hónaposan érik el az ivarérettséget, a vemhességi idő pedig 4-5 hónap szokott lenni, Bendegúznál fiatalabb apaállat nem is nagyon képzelhető el – írja a zoobudapest.

A Nyíregyházi Állatparkban is nemrég született macskamedve, ő szintén hím, a nyolcéves nőstény Ting-tingnek és a szintén nyolcéves hím Szecsuánnak a kölyke.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top