nlc.hu
Szabadidő

Napi cuki: baby boom a Fővárosi Állatkertben

Napi cuki: baby boom a Fővárosi Állatkertben

Rengeteg aranyos állatbébi növöget az állatkertben.
vaddisznók, kölykök

A ZooBudapest osztotta meg a hírt, miszerint szabályos babyboom következett be a Fővárosi Állat és Növénykertben, és a Dél Amerika elnevezésű kifutójuk óvodává változott.

A marák Dél-Amerika déli részén őshonosak, az ottani füves területek jellegzetes rágcsálói, akik rendszeresen szaporodnak is állatkertben. Ugyanez igaz a vízidisznókra, akik a Föld legnagyobb termetű rágcsálói (legalábbis jelenleg, a földtörténeti múltban léteztek vízilóméretű rágcsálók is). Mindkét fajnál gyermekáldás volt, így a nagy maráknál és a vízidisznóknál is több kölyök cseperedik.

A hír szerint egyébként rajtuk kívül is igen sok kisállatot lehet megcsodálni, kezdve mindjárt Samuval, a kiselefánttal, a fekete hattyú fiókákkal, akik sokat nőttek az elmúlt hetekben, aztán folytatva a tíz virgonc vadkutya kölyökkel, az éji majom kölyökkel, a kis prérikutyákkal, illetve a tarvarjú fiókákkal és a mókás üregi bagoly gyerekkel.  Nem is beszélve például a két orangután gyerekről, akik ugyan a múlt év második felében születtek, ám mivel az emberszabású majmokat az emberhez hasonlóan aránylag lassú egyedfejlődés jellemzi, ők még most, több mint félévesen is egészen kicsiknek számítanak.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top