nlc.hu
Trend

Aláírásgyűjtés indult az állatkertek és vadasparkok újbóli megnyitásáért

Petíció indult az állatkertek és vadasparkok megnyitásáért

Az embereknek és az intézményeknek is jót tenne.

Alig egy napja indult, de már majdnem elérte a célját az a petíció, amelyben a kormánytól és a miniszterelnöktől kérik, hogy az üzletek és szolgáltatók mellett a vadasparkok és állatkertek is nyithassanak ki.

A petíciót aHang oldalán Berezvai Zombor indította, amelyhez 15 000 aláírást jelölt meg célként. Cikkünk írásának perceiben ebből már 12 435 aláírás már össze is gyűlt.

Ahogy a petíció leírásában áll, a kérelmezők úgy látják, az egyre kedvezőbb időjárás miatt az emberek szeretnének kimozdulni otthonról. Az állatkertek és vadasparkok pedig erre nagyon jó lehetőséget teremtenek. Mint írják, a szabadban töltött idő a digitális oktatásban részesülő diákok számára is lehetőséget teremt a számítógéptől való elszakadásra, az otthonról való kimozdulásra.

Petícióban kérik az állatkertek, vadasparkok nyitását

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mivel többségében szabadtéri létesítményekről van szó, ezért a járványügyi kockázat is minimális, a szabad levegőn ugyanis sokkal könnyebb távolságot tartani, mint a zárt helyeken. Szükség esetére hozzáteszik, hogy ha úgy alakulna, az állatkertekben, vadasparkokban ugyanúgy lehetne korlátozni a bent lévők számát, mint az üzleteknél.

Végül pedig a nyitásra azért is nagy szükség lenne, mert az állatok etetése, gondozása a zárvatartás ideje alatt is folyamatos költséget jelent az intézményeknek, így azok egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülnek.

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top