nlc.hu
Szabadidő

Aligátorteknős volt a mogyoródi tóban

Harapós aligátorteknőst találtak a mogyoródi tóban, a horgászokat is meg akarta támadni

Az 5 kilós hüllőt a Fővárosi Állatkertbe szállították.

Aligátorteknőst találtak horgászok az egyik mogyoródi tóban – számolt be a Tények. Hálóval kifogták és hazavitték, ám amikor elengedték: látták, hogy szinte mindent megtámad és harap. Ekkor rájöttek, hogy nem egy átlagos mocsári teknős van a kertjükben.

aligátorteknős

A kis harapós – Forrás: TV2 / Tények – videó

Azonnal hívták Both Zoltán vadállatbefogót, aki elment a teknősért, amelynek a harapása nagyon veszélyes lehet az emberre. Az 5 kilós, 5-6 éves hüllőt a Fővárosi Állatkertbe szállították; még nem tudják, mi lesz a sorsa.

Ez egy invazív faj, amely bekerül Magyarország folyóiba, tavaiba és borzasztó nagy károkat tud okozni. (…) Egy ilyen teknős már le tudja harapni az ember ujját” – mondta el a szakember, aki 6 év alatt 18 aligátorteknőst fogott be.

Az aligátorteknős nem őshonos Magyarországon, a tartása szigorú szabályokhoz kötött, ennek ellenére sokan engedély nélkül nevelik otthon. A tavakba csak akkor kerül, ha az állatot szándékosan elengedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top