nlc.hu
Szabadidő

Bob Dylan elleni szexuális zaklatási vád

Szexuális zaklatással vádolja Bob Dylant egy 68 éves nő

A nő azt mondja, mindössze 12 éves volt, amikor Dylan zaklatta.

Hatvannyolc éves, a Connecticut állambeli Greenwichben élő nő indított pert Bob Dylan ellen. Állítása szerint a zenész szexuálisan zaklatta őt 1965-ben, amikor tizenkét éves volt, Dylan pedig huszonnégy.

Szexulis zaklatással vádolja Bob Dylant egy 68 éves nő

Szexuális zaklatással vádolja Bob Dylant egy 68 éves nő
(Fotó: Fred TANNEAU / AFP)

A Guardian által megszerzett periratok szerint a JC-ként említett nőnek kislánykorában Dylan két hónapon át udvarolt. Összebarátkoztak, közeli kapcsolatukat azonban a zenész arra használta ki, hogy alkoholt és kábítószereket adjon a lánynak, és szexuálisan közeledjen hozzá – írja a 24.hu. A felperes állítása szerint erre több alkalommal is sor került, nem egyszer a manhattani Chelsea szállodában. JC azt állítja, Dylan azzal is fenyegette, hogy megveri, ha nem tesz a kedvére. Az így átélt bántalmazás hosszú időre depresszióssá tette, és egészségügyi kezelésre is szorult.

A most nyolcvanéves Dylan szóvivője közölte a Guardiannel, hogy „az 56 évvel ezelőtt történtekre vonatkozó vád hamis és minden erőnkkel vissza fogjuk verni”.

Még több Bob Dylan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top