nlc.hu
TV-sztárok

András herceg bíróság elé kerül

András herceg szexuális erőszak vádjával áll a bíróság elé

András herceget bíróság elé állítja Virginia Roberts Giuffre, aki azt állítja: 2001-ben Erzsébet királynő fia többször is megerőszakolta őt. Most jogi úton akar elégtételt venni.

Virginia Roberts Giuffre egyike azoknak, akik a Jeffrey Epstein-ügyben tanúskodtak, és most polgári peres úton kíván elégtételt venni András hercegen. A vádirat szerint 2001-ben Erzsébet királynő fia többször is megerőszakolta az akkor 17 éves Giuffre-t, és bár a nő korábban is megemlítette a herceg nevét a tanúvallomásaiban, most először szállt szembe vele ilyen egyértelműen. Bár a bírásági tárgyalás zárt ajtók mögött zajlik majd, a jelen helyzet indokolja, hogy András herceg a nyilvánosság elé álljon az ügy miatt – írta a Financial Review.

Giuffre neve korábban elhangzott András herceg interjújában, amikor is határozottan annyit mondott: nem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel, és így soha nem is történhetett semmi, amivel vádolja. Azóta bejárta a sajtót a kettőjük közös fotója: 

Virginia Roberts Giuffre és András herceg 2001-ben

Virginia Roberts Giuffre és András herceg 2001-ben. Később a nő ezt mondta a vallomásában: „Herceg volt. Híres volt. Egy királyi méltóság és ez mindent felülírt bennem. Úgy nőttem fel, hogy Disney-meséket néztem, ahol a hercegek és hercegnők  jó emberek voltak. András nem volt az” 
(Fotó: Profimedia)

A mostani iratokban az áll, hogy Epstein kerítőjének, Ghislaine Maxwell londoni lakásában, illetve Epstein New York-i otthonában és privát szigetén szervezett bulikra vitték az akkor kiskorú Virginiát. A lányt megfenyegették, hogy baj lesz, ha beszél a történtekről, de az áldozatok összefogtak végül. Maxwell tárgyalása novemberben kezdődik, és 35 évre börtönbe kerülhet. 

András herceg neve 2015-ben merült fel először, akkor még név nélkül tett feljelentést a nő, aki most kiállt a nyilvánosság elé. Giuffre a közleményében elmondta: nehezen hozta meg a döntést, de mindenképpen felelősségre akarja vonni András herceget az ellene elkövetett tettekért

A BBC oldalán megjelent cikk szerint a 61 éves András herceg tagad minden vádat, kérdés, mit tud bizonyítani a bíróság előtt. 

András herceg a vád szerint szexuális erőszakot követett el, Virginia Roberts Giuffre most ezt bíróságon akarja bizonyítani

András herceg a vád szerint szexuális erőszakot követett el, Virginia Roberts Giuffre most ezt bíróságon akarja bizonyítani (Fotók: Profimedia)

Az Epstein-ügy: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top